Kabouter-voetbal bij SAB

Sinds het begin van dit voetbal seizoen 2017 traint mijn zoontje Liam bij SAB. Al vanaf zijn geboorte is hij gek op elke balsport zoals, golfbal, honkbal, basketbal en ook voetbal. Via goede bekende kwamen we terecht bij voetbalclub SAB. Mijn ervaring met SAB is dat ze de kinderen vrij laten, niet dwingen maar wel aanmoedigen en stimuleren om mee te sporten.

Dit doen de trainers op een rustige manier. Als een kind geen zin heeft of nog wat moet wennen dan geven de trainers hem/haar de ruimte om op hun tempo te kunnen wennen. Toen Liam voor
het eerst mee mocht doen met een oefen-training was hij al niet meer te stoppen. De trainers Dre en Maurice namen hem op in het team en gaven hem het gevoel dat hij erbij hoorde. Van allerlei oefeningen hebben ze gedaan, zigzag om de pionnen, dribbelen, aan het einde van de training een partijtje, dan nog wat penalty’s nemen en dan is het tijd voor wat te drinken met z’n allen en dan naar huis om uit te rusten.

Nou, voor Liam niet, die was niet meer weg van het voetbalveld te halen en was diep teleurgesteld dat het al weer afgelopen was. Ook dit vonden de trainers aandoenlijk en moedigde hem aan en nodigde hem uit voor de volgende training.

Zo is Liam nu een van de Kabouters van SAB en ben ik benieuwd wat de toekomst ons zal brengen.

Vriendelijke sportieve voetbal-groeten,

Kelly van der Wal, mama van Liam.

Vorige

Volgende