Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda helpt!

door | 20 jun 2023 | Jeugd

Is het lastig om de contributie of het lesgeld te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda betaalt de contributie/het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Heb je een BredaPas?

Dan kun je zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Dit gaat via de website van Sam&allekinderen.

Heb je geen BredaPas of heb je hulp nodig bij het indienen van een aanvraag?

Dat kan je hulp vragen aan een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld op school, bij iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening, jeugdzorg, het centrum voor Jeugd en Gezin of Zorg voor Elkaar Breda. Hij of zij kent de spelregels en weet of jouw kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan jouw kind vaak al binnen drie weken deelnemen. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons als aanbieder betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda of de intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze en de spelregels van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda? Kijk dan op hun website.