Clubhistorie

Op 20 september 2014 bestond voetbalvereniging SAB tachtig jaar, dat is door de leden, de sponsors, de vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij SAB uitbundig gevierd.

Deze mijlpaal was ook de aanleiding om onze club op alle punten eens goed tegen het licht te houden en onze koers richting het honderdjarig bestaan invulling te geven. Dat was ook hard nodig want zo als bij heel veel verenigingen, werd de club gedragen door maar een handvol mensen en als daar geleidelijk aan wat mensen van weg vallen, dan moet er simpelweg teveel worden gedaan door nog minder mensen.

Aankondiging: Corona maatregelen (update 11-8-2020), lees meer!

Wat is er gebeurd in 2014.

Allereerst is er een enquête gehouden onder alle leden, waarbij wij confronterende vragen niet uit de weg zijn gegaan. Ook is er een informatieavond gehouden waar we onder andere een film van de KNVB hebben laten zien. Haarscherp wordt duidelijk dat een voetbalvereniging meer is dan een organisatie, maar dat het vooral gaat om de leden die samen plezier beleven aan de club waarvan ze lid zijn. Dit heeft geleid tot een nieuw beleidsplan met de volgende uitgangspunten:

Bewaar de cultuur van de oergezellige vereniging SAB, waarvan mensen soms levenslang lid blijven en de club blijven bezoeken.

Ons clubhuis is elke woensdag open voor onze leden van 55 jaar en ouder. Er wordt gekaart en gebiljard. Uiteraard zijn ook andere mensen van harte welkom op deze seniorenmiddag.

Blijf investeren in een goede begeleiding van de jeugd en zorg ervoor dat er een goede samenwerking is met het seniorenvoetbal, zodat doorstroming van jeugd naar selectie elftallen en recreatief voetballen gemakkelijk verloopt. Dat heeft ertoe geleid, dat we voor seizoen 2016-2017 een Technisch Jeugd Coördinator hebben aangetrokken. Frederik Tangeman. Hij zal de ontwikkelingen van alle jeugdspelers nauwlettend volgen. Zijn visie heeft hij uitgewerkt in een nieuw Jeugdbeleidsplan. Dit plan zal in oktober 2016 op onze site worden gepubliceerd.

Belangrijk!

Als een van de weinige Bredase Amateurvoetbalverenigingen beschikken wij NIET over KUNSTGRAS. Onze trainingen en thuiswedstrijden vinden dus altijd VEILIG plaats op NATUURGRAS.

Waar staan we (seizoen 2016-2017)

SAB 1 speelt vijfde klasse. Na een aantal jaren gebouwd te hebben aan ons 1e elftal onderleiding van Rob Baljeu, staat er nu weer een volwaardige selectie van zeer jonge spelers. De doelstelling voor dit seizoen is meedoen voor promotie.

De senioren: naast het 1e elftal hebben we nog 4 elftallen waarvan er 1 op zaterdag speelt. Bij SAB is het dus mogelijk om op elk niveau op een goede manier te kunne(blijven) ballen.

de jeugd: We hebben op dit moment in alle leefgtijdscategorien eltallen/teams in de competitie voetballen.

De SABGIRLS: Onder leiding van Mirto Smits spelen onze meiden in de competitie MO15.

De kabouters: Onder leiding van Dré Ruskus en Dennis van Eenennaam staat deze activiteit garant voor plezier voor kinderen. Kan je kind lopen en is hij/zij uit de luiers, laat hem/haar dan 4 zaterdagochtenden bij SAB meedoen met deze activiteit. Onze kabouters verzamelen om 10.15 uur op ons complex. Tussen 10.30 en 11.30 vindt de activiteiten plaats.

De club: met een positieve kijk de toekomst in en werken aan je imago van een toffe Bredase vereniging waar je graag komt en als het even kan blijft hangen.

Club Sponsors

Wil je ook graag voetballen bij SAB Breda?

Een club in Breda waar ruimte is voor iedereen. Van de allerkleinste, met een eigen voetbalacademie, tot aan veteranen die op hun oude dag nog betrokken zijn bij de club en graag nog met elkaar tegen een balletje trappen. Onze vereniging staat midden in het sociale leven van Breda en is toegangkelijk voor iedereen. Laat ons horen waar je behoefte liggen en wij kijken hoe we hier zo goed mogelijk bij aan kunnen sluiten!